duminică, martie 14, 2010

Sa-L Rastignim pe Hristos in fiecare clipa - lectie de viata cu Pandoras

duminică, martie 14, 2010
Nu prea e stilul meu sa ma preocupe foarte mult ceva ce nu ma intereseaza..cum ar fi de exemplu aceasta platforma de comunicare, pompos denumita Pandoras....desi imi trec mii de alte cuvinte prin minte acum, la fel de potrivite.
Probabil ca nici nu m-ar fi tentat sa scriu aici despre aceasta tema, daca nu as fi inca intr-o stare de soc, dupa ce am citit acest post.Si de aici transform acest articol intr-o scrisoare directa catre autoarea acestui post, Mihaela Pana.

Stimata Domnisoara, Doamna, Mihaela Pana,

Mi-a fost greu sa scriu acest post, cu atat mai mult cu cat imaginea dumneavoastra imi este asociata unei grup de zane extraordinare...dar totusi, trebuie sa reusesc...si as incepe prin a va intreba, preluand putin un citat celebru al unei dive autohtone: "Sexul este singura ta placere?" Daca da, nu te impiedica nimeni sa il practici 24h din 24h, 7 zile din 7, chiar si in noaptea Sfanta a Invierii, intr-un spatiu intim, privat, care este numai al tau si care poarta denumirea generica: viata ta...e a ta, faci tot ce vrei cu ea..
Iarasi, daca consideri ca ai putea veni mai zambareata la Biserica la Sfanta Slujba a Invierii (o adnotare pentru multi: Slujba Invierii nu este cea de 15 minute, din afara Bisericii, ci este o Sfanta Liturghie minunata, care dureaza pana in zorii zilei de duminica, plina de momente deosebite) daca inainte ai petrecut cu cativa mici si niste bere, e alegerea ta, tine de viata ta.
In momentul insa cand te folosesti de o platforma de comunicare publica, pentru a cere girul public asupra unor ineptii, da-mi voie te rog sa ma folosesc de dreptul meu liber consfintit de a protesta.
Nu esti unu caz singular..pentru multi rostul Postului si al rugaciunii nu prea mai este definit...multi, impovarati de atatea restrictii ale credintei crestin ortodoxe, si-au creat propriile religii si se simt liberi acolo.
Biserica si Hristos nu au impus cuiva sa tina Sfantul Post al Pastelui si sa urce impreuna cu Mantuitorul drumul greu al Golgotei, al sacrificiului..Avem liberul arbitru, fiecare face ceea ce crede el ca este reprezentativ pentru credinta sa..dar asta in intimitatea propriei vieti.

Cum Platforma Pandoras este girata si sustinuta de Grupul Realitatea Catavencu, voi cere Patriarhiei Romane sa ia act de acest post si sa solicite un drept la replica..asta pentru ca se pare ca nu exista un quality control la ceea ce se publica pe acolo.

PS: Prefer in continuare sa cred in zana Mika si mai putin in publisherul Mihaela Pana.

2 comentarii:

Mihaela Pană spunea...

Ionut,

Mă bucură nespus opinia ta, argumentată şi cu bun simţ. Un drept la replică pe această temă ţi-l ofer şi ţie în cadrul aceluiaşi post, şi BOR-ului dacă va considera necesară intervenţia.

Încă o dată îţi mulţumesc pentru atitudinea ta, dar te rog să fii tolerant şi cu dreptul meu la opinie.

Unknown spunea...

Mi-a placut mult ca ai luat atitudine. Trist este ca acest gen de oameni in loc sa-si dea seama de propria neputinta arunca cu piatra inspre standardul moral. Adica ala sa se coboare, nu ei sa urce.

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates