vineri, mai 08, 2009

Parfum de derby....unic

vineri, mai 08, 2009


Putine sunt lucrurile la care ma pot raporta fix si fara ezitare in orice situatie. Familia, prietenii, jobul si femeia iubita. Intre toate aceste elemente, unul insa isi face loc mereu, devine cel mai important si domina ziua aceea. E vorba de Unicul Derby, ratiunea de a exista a fotbalului romanesc, Meciul Meciurilor: Steaua - Dinamo. Ziua X este intotdeauna una speciala...ca microbist, in Romania, acesta este practic meciul care justifica dragostea ta pentru fotbal, pasiunea pentru un club sau altul. Nici ziua de azi nu a fost diferita.


Inca de dimineata gandul mi-a zburat numai catre marele meci....o tigara rapid asa ca de acomodare, un dus si apoi fuga catre chioscul de ziare. Cum era de asteptat cotidianele de specialitate acorda cel putin 6-7 pagini meciului. Mi-a placut titlul din Gazeta: "El Clasico de Romania".


Intr-adevar, Steaua - Dinamo are anvergura unui Real- Barca...sper sa nu aiba si rezultatul ultimei intalniri a titanilor Spaniei :)


Mi-arunc o privire pe echipa noastra probabila.




Zapata - Rufay a devenit tatic...Sa ii dea Dumnezeu sanatate sufletelului abia nascut. Sa speram ca acest eveniment ii va cimenta increderea de sine portarului Stelei si acesta va fereca poarta Stelei


Golanski - in mod cert trebuie sa fie prima optiune pentru partea noastra dreapta. Evenimentul de marti, cand huligani au aruncat cu bolovani in autocarul Stelei, ranindu-l pe fundasul dreapta polonez, nu au ramas fara urmari. Pawel si-a revenit, iar publicul Stelei il va primi fara indoiala ca pe un erou. Asa ca, incredere Pawel.


Goian - Ghionea - nimic deosebit de mentionat. cuplul de fundasi centrali ideal pentru echipa noastra. cine stie, poate vom avea si un marcator dintre ei doi:)


Petre Marin - sper din tot sufletul ca Petrica sa aiba din nou un meci de senzatie, care sa nu ii tradeze varsta si slabiciunile. Partea stanga este in continuare unul din punctele noastre slabe.


La mijloc, lucrurile par batute in cuie - revine Plesan dupa o accidentare de lunga durata. Este o miscare ce se poate intoarce impotriva lui Lacatus, tinand cont de faptul ca Plesan nu are meciuri in picioare, lucru coroborat si cu faptul ca Dinamo va alinia, fara indoia, o linie de mijloc din 4 jucatori de calitate.


Al doilea om la mijloc, Tiago, este cel care va duce, fara indoiala, atat greul constructiei cat si cel al acoperirii spatiilor goale. Cat despre atac - un singur lucru: Toja - Dayro pe flancuri, Stancu si Kapetanos in fata. Eu zic ca dupa minutul 80 ne vom bucura iarasi:))) Kapetanos stie de ce:)


Un ultim cuvant si despre galerii. In seara asta Templul trebuie sa rasune ca o singura voce. Sa le aratam cainilor ce inseamna atmosfera adevarata si dragoste pentru culorile ros-albastre.


0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates