sâmbătă, august 22, 2009

E semn de toamna....

sâmbătă, august 22, 2009

E semn de toamna prin tara. Porumbul asteapta sa fie fiert, holdele de floarea soarelui numara cuminti zilele pana cand vor fi culese. Struguri sunt gata copti si imbie deja cu gandul la primul must al toamnei.

floarea sorealui.gif

E toamna in tara, oamenii isi curata din nou curtile si se primenesc, privind catre cer cum lumina soarelui scade pe zi ce trece. Vine toamna, iar tinerii isi numara iubirile de peste vara, lacrimile si saruturile ce nicio toamna nu le va putea sterge.

Va fi o toamna grea, poate cea mai grea pe care noi ca tara o vom traversa dupa 1989. Criza economica se va adanci, somajul va creste, exista inca riscul intrarii tarii in incapacitate de plata in septembrie sau octombrie, greve, mitinguri, scandaluri peste scandaluri...Iar peste toate acestea, ca un semn din cele rele, sta o campanie electorala si niste alegeri ce par cu adevarat blestemate pentru acest popor...ce vom face oare? Ne vom ascunde din nou sub picurii reci de ploaie ai lui noiembrie, si ne vom plange de mila, sau vom avea curajul sa iesim cu totii in fata si sa spunem: STOP ! Asta e tara mea, mi-ati batjocorit-o prea mult...dati-mi-o inapoi !

E semn de toamna in tara...o toamna amara...rece, ploioasa, neguroasa....dar totusi, dupa ea, daca vrem si daca stim...va veni...va fi a noastra...prima zapada...cea mai curata...

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates