sâmbătă, august 29, 2009

Se retrage Mutu din fotbal?

sâmbătă, august 29, 2009

Ziarele italiene scriu in continuare foarte mult despre scandalul Mutu - Chelsea. Se cauta solutii prin care decarul nationalei sa fie ajutat sa isi achite datoria de 17 milioane de dolari, sau sa fie iertat de ea.

Astazi insa, un cotidian local, La Nazione din Firenze, lanseaza o ipoteza soc: luni, Mutu isi va anunta retragerea din fotbal, afectat fiind de intorsatura pe care acest scandal a luat-o. Daca stirea se confirma si luni Adi Mutu spune adio fotbalului, acesta va fi cel mai mare esec pe care fotbalul romanesc l-a cunoscut vreodata.

Au mai fost jucatori care s-au nascut mari talente si au murit sperante. Dar niciodata o cadere nu va fi fost la fel de mare ca a lui Mutu. A luat tricoul lui Hagi si imediat lumea si-a zis: am gasit urmasul Regelui, in sfarsit vom avea continuitate la echipa nationala...generatia de aur va avea urmasi.

Nu a fost asa....ratari dupa ratari...meciuri triste dupa meciuri triste, generatia lui Mutu si el insusi ne-au facut sa regretam pe zi ce trece retragerealui Hagi. Adi a inceput sa fie blamat, sa fie certat ca nu isi foloseste la maxim talentul extraordinar...la randu-i a inceput sa se certe cu presa, cu fanii, cu toata lumea. Episodul Chelsea a fost apogeul unui tanar rasfatat, a unui om care s-a vazut dintr-o data in lumina reflectoarelor si care a facut tot ceea ce i-a stat in putiinta sa ramana acolo: femei, bautura, droguri, scandaluri dar si momente de fotbal magic si unic, au facut din Mutu cel mai mediatizat fotbalist roman al ultimilor ani.

Daca se va retrage, va fi nu doar o ratare personala, ci va fi o ratare a intreg fotbalului romanesc...care nu a stiut sa isi creasca si sa isi protejeze un talent extraordinar...

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates