joi, septembrie 10, 2009

Romania intra in moarte clinica….

joi, septembrie 10, 2009

Suntem la momentul in care putem spune ca traim vremuri istorice , dar din pacate conotatia nu este un pozitiva…pe zi ce trece devine vizibil ca drumul tarii noastre este catre colapsul total.

Ce se intampla acum isi gaseste corespondenta in situatia in care se afla Romania la inceputul anilor 90. Atunci totul era haos, in jur domnea criza sociala, politica, economica si mai ales de identitate nationala. La fel este si acum…avem o criza sociala pe cale sa izbucneasca intr-una din poate cele mai violente si dure forme; justitia, stalpul democratiei unei societati, sare la gatul celui care nu a incetat sa o siluiasca in toate formele posibile si se pregateste, pentru prima data in istoria moderna a lumii, sa puna lacat oricarui act de judecata in salile de instanta, pana cand revendicarile salariale nu le vor fi indeplinite.

Politic, tara este aproape ne-guvernata, avem un presedinte care ia masa cu interlopii, un guvern plin de personaje penale, niste lideri de carton ai partidelor de la guvernare, care se fac ca se cearta, cand de fapt nu-si doresc sub nicio forma sa paraseasca ciolanul puterii si un popor resemnat, umilit, sarac…si foarte trist…

Atunci, in anii 90, Romania venea dupa o revolutie…sau cel putin asa vrem sa credem, desi dovezile arata cu totul altceva. Acum avem nevoie de o noua revolutie…una de catifea, una care sa dureze 2 saptamani, sa inceapa pe 22 noiembrie si care, la sfarsitul lui decembrie, sa ne aduca inlaturarea de la putere a celui mai mare rau pe care tara asta l-a primit: Basescu.

Pentru ca asta sa se intample, trebuie ca noi toti sa ne trezim din aceasta letargica resemnare, sa ne uitam cu groaza cum tara noastra moare si sa realizam cu totii ca a venit vremea sa ne luam Romania inapoi..

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates