marți, septembrie 08, 2009

Umilinta de a fi roman....

marți, septembrie 08, 2009

Nu de putine ori si nu putini sunt cei care s-au simtit in multe momente umiliti ca natie, batjocoriti pentru faptul ca sunt romani, injositi pana si de statul care se presupune ca ar trebui sa ii apere.

Experienta Italia sau iesirile politicienilor nemti mi se pareau a fi limita maxima a injosirii unui popor incapabil oricum sa se mai apere sau sa raspunda la astfel de abjectii, preocupat fiind pentru a se auto-distruge in esenta sa.

Iata insa ca nu...umilinta noastra ca popor nu a atins inca limita de jos. In orasul Kostands, oras german la granita cu Elvetia un bancomat a fost setat sa intrebe fiecare client care incerca sa schimbe bani: "Locuiti in Romania?"

Fireste ca orice ai fi raspuns, tot aveai posibilitatea de a schimba banii...nu aici este probema, ci in faptul ca o natie ce altadata era mandra, privita cu respect, acum este batjocorita de oricine, oricum, fara ca nimeni din tara asta, oficialitati ale statului, sa ia pozitie si sa blameze aceste glume proaste, care ne transforma in clovnii Europei.

Dar ce poti sa ceri de la o tara condusa de un presedinte care are preocupari ca cele de mai jos:

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates