miercuri, decembrie 30, 2009

30 Decembrie 1947 - Nu avem voie sa uitam

miercuri, decembrie 30, 2009
Luati de vartejul vietii noastre de zi cu zi, preocupati de cu totul alte probleme, avem tendinta, se pare, sa uitam unele lucruri ce nu ar trebui uitate vreodata.
30 Decembrie nu este doar penultima zi din an, nu este ultima sansa de a mai prinde reducerile la supermarketuri. Pentru liberalli adevarati aceasta este o zi trista, o zi in care destinul Romaniei a fost schimbat, intr-un mod barbar, brusc si iremediabil se pare. 
În ziua de 30 decembrie 1947, Palatul Elisabeta a fost înconjurat de unităţi militare fidele comuniştilor, iar Garda Regală a fost dezarmată. Petru Groza şi Gh. Gheorghiu-Dej l-au silit pe Majestatea Sa Regele Mihai I să abdice, şantajându-l cu executarea a peste 1000 de studenţi anticomunişti ţinuţi sub arest. Sub ameninţarea anihilării fizice, Regele a semnat documentul de abdicare, pentru Sine şi urmaşii Săi.
Câteva zile mai târziu, pe 3 ianuarie 1948, regele Mihai a fost silit să părăsească ţara, urmat de principesele Elisabeta de România şi Ileana de Habsburg.
Pot spune fara nici cea mai mica tagada ca acest moment ne-a schimbat definitiv soarta si ne-a adus astazi in situatia in care suntem. Nu sunt un monarhist declarat, respect institutia si personalitatea Regelui si sunt sigur ca la ce clasa politica avem acum, o personalitate ca Regele Mihai, plus partidele istorice PNL si PNT ar fi putut guverna cu adevarat tara asta si sa nu ajungem in situatia de azi, in care suntem guvernati de o cloaca de acoliti ai unui pseudo-tiran chelios si betiv...dar asta e alta poveste:)

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates