marți, decembrie 01, 2009

Cati ani are Romania?

marți, decembrie 01, 2009
Intrebarea asta, atat de inocenta, am auzit-o astazi din gura unui copil care-si intreba tatal....
Cat de corecta este intrebarea asta...cat de actuala poate fi ea...pentru ca, pana la urma, se pare ca Romania si istoria ei se rezuma la cate o nastere...si o moarte...
Istoric, azi, de ziua ei, Romania implineste 91 de ani de la poate cel mai important si autentic act de vointa populara si politica: Marea Unire. Este, daca imi este permisa aceasta afirmatie, prima zi de nastere a Romaniei moderne, o zi care avem noroc ca s-a petrecut atunci, caci acum probabil am fi ratat si aceasta sansa.
Tot acum, in Decembrie, Romania isi aniverseaza a doua nastere, de acum 20 ani, cand prin jertfa unor tineri ne-am castiga dreptul de a fi astazi liberi si de a avea puterea de a ne alege singuri viitorul.
Ironia sortii ar fi ca si astazi, in zi aniversara, Romania se afla din nou la rascrucea unei noi zile de nastere....de data asta Romania vrea sa renasca din nou, sa inceapa sa viseze din nou, sa traiasca din nou. Romania nu vrea sa fie cea din promo-ul Antenei 3, o tara parasita de speranta....



Avem sansa sa ne castigam acest nou certificat de nastere acum, pe 6 decembrie, cand intre continuitatea in ura si o singura Romanie, una a Bunului-Simt, sper ca romanii vor stii ce sa aleaga.
In rest, hai sa petrecem, sa bem si sa ne distram, caci o data pe an e ziua noastra, a tuturor. LA MULTI ANI ROMANIA !

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates