marți, decembrie 08, 2009

De ce nu alegeri anticipate?

marți, decembrie 08, 2009
Am citit astazi pe blogul dragei mele Lilick si pe cel al lui Mihai Voicu o analiza pertinenta vizavi de ce ar trebui sa faca PNL ca urmare a rasturnarii de situatie in ceea ce priveste viitorul presedinte al Romaniei.
Si Mihai si Lilick sustin ca fie ramanem in opozitie singuri, fie cu PSD, fie prin diverse modalitati oferim o sustinere PD-L.
Eu am o alta parere, pe care am sa incerc sa v-o argumentez putin aici:

- De ce sa nu il fortam pe Basescu sa joace cartea anticipatelor? Ganditi-va la prestatia PNL-ului din aceasta campanie prezidentiala. Este fara indoiala cea mai buna din ultimii 20 de ani. Unitate, coordonare, un lider carismatic care sa atraga voturile si un electorat care de mult dorea sa isi arate forta.
De ce sa nu speculam acest moment? PSD-ul este lovit rau, cu greu isi revine din soc, PD-L-ul este euforic, considerand ca dupa fraudele de acum nimic si nimeni nu le mai poate sta in cale.
Dar daca nu e asa? Daca nemultumirile oamenilor, a celor 50% care l-au votat pe Geoana au nevoie sa fie canalizate intr-o anumita directie? Daca Crin este exact omul catre care oamenii isi pot indrepta si canaliza frustrarea cauzata de marlania petrecuta in 6 Decembrie, transformand astfel PNL-ul in exact partidul potrivit?
Eu sunt convins ca in aceiasi echipa, cu un Crin la fel de bun, si o campanie reusita putem face un scor foarte bun in cazul unor alegeri anticipate. Voi ce ziceti?

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Si eu imi doresc mult varianta asta, dar acum e riscant, prea aproape de alegerile prezidentiale. Exista riscul ca peste 50% sa voteze cu PD-L. Trebuie sa mai adunam evenimente si date care sa ii discrediteze.

Anonim spunea...

Pentru ca nu ne permitem sa aruncam,ceea ce mai ramane de stabilitate politica,ptr ca ne aflam intr-un moment critic in care ne avem nevoie de stabilitate,in care avem nevoie de un prim ministru care poate juca abil.Crin in pozitia de prim ministru nu suna atat de rau,plus ca este o pozitie din care poate face mult mai mult ptr tara decat din pozitia de presedinte.

Ionut spunea...

@Lilick ceva ceva trebuie sa se schimbe...altfel nu cred ca ne asteapta vremuri bune
@Anonim: Crin prim ministru...suna bine...

Anonim spunea...

Doamne fereste! Daca raminem cu Base Voda si ne pricopsim si cu un PDl de 60%??? grrrrmm.... Lulutza

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates