vineri, ianuarie 08, 2010

Ce mai face iubitorul de falusuri, pe numele lui - Patapievici....

vineri, ianuarie 08, 2010
Dupa ce intr-o postare mai veche va aratam cum sluja portocalie Tismaneanu decreta moartea presei romanesti, astazi va prezint cateva din gandurile asternute pe foaie de acest "Ejaculaticus Precocibus", in persoana lui Patapievici.
Ce spune adulatorul de madulare:
"Oamenii de afaceri români care s-au hotărât să devină oligarhi au făcut acest pas (separându-se astfel de lumea celorlalţi oameni de afaceri) pentru a putea domina politica fără a se supune regulilor şi responsabilităţilor ei. Nu doar setea de putere (deşi şi ea), nu doar lăcomia de bani uşori (deşi şi ea), nu doar dorinţa de a scăpa indemni justiţiei (deşi, fireşte, şi ea), ci, în primul rând, dorinţa de a putea întreprinde orice fără a trebui să se supună vreunei responsabilităţi oarecare. Pe scurt, a fi monarh, fără servituţile monarhiei."



"Dominându-ne statul, oligarhii noştri vor să-şi constituie nu un stat în stat, ci să se constituie într-un stat al statului. O altă noutate este că, în 2009, fenomenul major de corupţie nu a mai fost corupţia statului, ca în trecut, ci corupţia în presă. Iar corupţia nu s-a făcut prin presiuni cu ridicata, ca pe vremea guvernării Năstase, ci prin cumpărare angro. 
Jurnaliştii-vedetă au fost cumpăraţi nu pe subiecte, ci cu contractul, oferindu-li-se salarii pe care, în Occident, un jurnalist cu prestaţia lor nu l-ar fi putut în niciun caz spera. Ca un mijloc de corupţie, în presă s-a ajuns să se câştige mai bine decât în multinaţionalele de succes.
În acest mod, „marii” jurnalişti au făcut exact jocul oligarhilor cartelaţi, fără să aibă (deloc) conştiinţa încărcată. În fond, dacă toată lumea „bună” o face, de ce să te ruşinezi că o faci şi tu? În acest mod, corupţia presei a fost perfectă. 
Prin coruperea vârfurilor presei, a fost corupt întreg mediul presei şi, odată cu el, s-a degradat media prestaţiei jurnalistului standard. Ca urmare, standardele actului jurnalistic s-au prăbuşit."

Ce sa intelegem noi de aici? Ca fomatorii de opinie, gen: Gadea, Ciutacu, Hurezeanu, Radu Tudor, Razvan Dumitrescu, Gabriela Vranceanu Firea, prin salariile imense pe care le-au primit au fost de fapt cumparati, transformati in luptatori de guerilla, cu o tinta clara: decredibilizarea intaiului Tatuc al tarii, al acestui lider maret, numit cu numele sau, Basescu...

Pai daca asa stau lucrurile,atunci mogulii sunt cam varza...caci nu-i asa, nu numai ca acesti corupti formatori de opinie nu si-au facut treaba, dar Basescu domneste peste bobor inca 5 ani, iar langa el regasim echipa de aur: Udrea, Boc, Blaga, Videanu.

3 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Patapix? Un manelist. :)))))))

Ionut spunea...

@Lilick: un fleac..l-am ciuruit:P:P:P

Liviu spunea...

Nu-s ingrijorat pentru soarta d-lui Patapievici. Pai tocmai acum, in tara mea, cu partidul meu la putere, vorba veche a lui Adrian Paunescu?

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates