miercuri, martie 10, 2010

Cand le dam lovitura de gratie?

miercuri, martie 10, 2010
Citeam azi cum reactioneaza grecii in fata situatiei extrem de grave prin care trece tara lor...cat de uniti sunt oamenii astia in fata unui guvern care, la fel ca bocul nostru, a dus tara in colaps.
Maine in Grecia va fi "Joia Neagra" - zi in care nimic nu va misca: traficul aerian, maritim, feroviar e in greva. La fel si transportul in comun. Profesorii, medicii si cei din administratia publica vor iesi in strada, iar in toate marile orase vor fi organizate mitinguri. Asta da solidaritate sociala...astea da sindicate...bravo lor.

La noi, desi javrele de la guvernare isi bat joc de noi in fiecare zi, desi porcii din parlament isi vad de jocurile lor politice meschine nestingheriti, desi Basescu si-a luat flacara violet si s-a dus in Japonia (din pacate nu isi va face harakiri), lumea nu este in stare sa se solidarizeze si sa le dea portocaliilor ordinari lovitura de gratie.
Imaginati-va solidaritatea din Grecia la noi...ar mai rezista Boc macar o saptamana? Ar putea Basescu sa spuna nu unei optiuni de alegeri anticipate? Stiu ca poate suna fantasmagoric, dar cum ar fi ca la finalul acestei lovituri de gratie sa putem sa aducem in fruntea tarii un guvern liberal, poate alaturi si de PSD si sa il lasam astfel in offside pe Baselu si a lui camarila de idioti?
Dar pentru asta ne trebuie solidaritate, vointa...astea nu prea le mai avem...tocmai de aceea isi permit ei atat de multe, pentru ca rationamentul e simplu: "poporul asta de prosti niciodata nu va mai avea puterea sa fie unit pentru un ideal...un proiect.."..trist..foarte trist...

8 comentarii:

irongates spunea...

Ne merităm soarta, ar trebui să fie şi mai rău. punct

Ionut spunea...

@irongates: dar chiar asa sa nu mai avem oare nici macar un dram de demnitate? sa induram totul ca niste animale?....

Anonim spunea...

Daca am putea si noi romanii sa facem ce fac grecii, ar insemna k ne-am revenit din comunism, din criza si din toate lucrurile care ne trag in jos.
Insa, in momentul in care pe unii din tara asta ii cuceresti cu o sticla de ulei si o punga de zahar, cred k sansele de revenire sunt mici, mici, mici;)

Anonim spunea...

Anonima este CrissDinu...

Ionut spunea...

@CrissDinu: mersic de vizita Crisu:) te mai astept..dap, ai dreptate, inca nu ne-am scuturat de trecut si da..o sticla de ulei e pretul multora dintre noi..

gusteru spunea...

Cind? Ultima lovitura a fost data dupa vreo 50 de ani de dictatura, de comunism.De atunci trecut-au vreo 20 de ani.Deci ar trebui sa mai treaca vreo 30 ptr a 2a lovitura, nu?

Sictireli spunea...

Nu m-am am stat nici o secunda in mirare cand am aflat ce se intampla in Grecia. Protestele dureaza de ceva vreme. As ramane intepenit in proiect daca as vedea o asemenea solidaritate in Romania.

Ionut spunea...

@gusteru: nu stiu daca ne mai permitem sa asteptam atata timp
@Sictireli: ar fi cu adevarat o minune..cine stie...:)

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates