marți, octombrie 06, 2009

11 contra Romaniei

marți, octombrie 06, 2009
Va redau mai jos integral, textul motiunii de cenzura initiata astazi de PNL si UDMR, motiune ce se pare ca va reusi sa darame guvernul mini Boc, cu sprijinul deja declarat al PSD.


MOŢIUNEA DE CENZURĂ
11 împotriva României !
Doamnelor şi domnilor miniştri,

 Domnule Prim-Ministru,
 Stimaţi colegi,

Despre incoerenţa şi incapacitatea Guvernului condus de Emill Boc am mai vorbit cu prilejul altor moţiuni simple sau de cenzură pe care le-am supus atenţiei publice şi le-am dezbătut în Parlament. Ele au fost demonstrate, se resimt în casa fiecărui român şi au generat mişcări de protest fără precedent din partea organizaţiilor socio-profesionale.
Lipsa unui program coerent şi eficient anticriză, populismul, demagogia şi minciuna, lipsa performanţei economice capabile să scoată România la liman, ignorarea partenerilor sociali, a Parlamentului, a partidelor politice, incapacitatea de a conduce şi de a gestiona România, dar mai ales scăderea nivelului de trai şi pierderea locurilor de muncă sunt atributele constante ale Guvernului Boc şi tot atâtea motive pentru care am susţinut şi susţinem în continuare că dumneavoastra, guvernanţii, trebuie să părăsiţi cât mai grabnic Palatul Victoria!
Astăzi a venit timpul să daţi socoteală pentru nereprezentativitatea flagrantă în care vă aflaţi şi pentru ilegalitatea pe care v-o asumaţi în conducerea acestei ţări, prin încălcarea Constituţiei.
Împreună cu Traian Băsescu, stimaţi domni ce vă aflaţi acum la masa puterii, aţi aruncat România într-o triplă criză: economică, politică şi morală.
Criza economică, despre care se ştia încă de la finele anului 2008, nu a fost în niciun fel contracarată prin măsuri guvernamentale care să-i sprijine pe cei loviţi. În timp ce la nivelul guvernului se împărţeau posturi şi se "ungea" clientela politică cu funcţii şi demnităţi, România reală se prăbuşea cu fiecare zi care trecea: 700.000 şomeri, peste 100.000 de firme mici şi mijlocii închise sau suspendate, spitale în care oamenii nu-şi mai găsesc vindecarea, din cauza lipsei de medicamente.
Mai mult decât atât, siguranţa cetăţeanului este pusă în pericol, fie că vorbim de o creştere fără precedent a infracţionalităţii, fie că vorbim de trenuri care deraiază aproape zilnic, fie că vorbim de aservirea interesului cetăţeanului de către o corupţie din ce în ce mai agresivă ori de o justiţie paralizată. În loc să caute soluţii în interiorul sistemului, Guvernul Băsescu-Boc a preferat să pună gaj România pentru un împrumut împovărător de la FMI, care a adus o datorie de 2500 de euro pe capul fiecărui salariat. Acum, cetăţenii acestei ţări se văd puşi în situaţia cumplită de a lupta pentru supravieţuire, pentru găsirea unor soluţii de a-şi achita impozitele şi taxele tot mai mari, ratele şi creditele la bănci, dar şi pentru a plăti pentru incompetenţa guvernului Băsescu-Boc.
Criza politică a atins apogeul în a doua jumătate a acestui an, când goana pentru găsirea celei mai bune căi de fraudare a alegerilor a devenit o formă de expresie politică. Pe măsură ce timpul trecea, miniştri, secretari de stat, şefi de deconcentrate deveneau pioni într-un conflict ce a cuprins întreaga Românie.
Partidul pe care îl conduceţi a schimbat regulile democraţiei şi trişează flagrant, aducându-l în joc pe aliatul aparent neutru - Preşedintele Băsescu. Din acel moment, nimic nu a mai contat pentru actualii guvernanţi, decât absurda bătălie pentru putere, pentru cele mai multe voturi furate. Dacă Băsescu trebuie să câştige, nimic nu mai este prea puţin pentru aceasta: nici sutele de mii de şomeri şi nici regresul unei economii fragile. Unul dintre cei mai importanţi membri ai Coaliţiei pentru România recunoştea public că în cabinetul Boc, 95% era politică şi doar 5% administraţie.
Aţi aruncat, domnilor guvernanţi, oricare aţi fi acum, România cu mulţi ani în urmă. Numai că cetăţeanul de rând, cel căruia îi cereţi votul ori de câte ori aveţi nevoie de el, nu mai are apetenţa pentru politică pe care o avea în urmă cu 20 de ani. Plătitorul de taxe şi impozite, cel asupra căruia se răsfrâng erorile unui guvern de incompetenţi, este mult mai preocupat de însănătoşirea mediului economic şi de siguranţa zilei de mâine pentru propria familie. Nimic din mascarada şi circul pe care le promovaţi în fiecare zi nu-l mai interesează, singura reacţie a acestuia fiind una de dezgust, care se răsfrânge, din păcate, asupra întregii clase politice.
Criza morală este cu siguranţă cel mai cumplit efect care a lovit populaţia României în urma guvernării Băsescu-Boc. Până acum, cetăţeanul român mai avea o speranţă: indiferent de cât de greu i-ar fi fost din punct de vedere economic, indiferent de cât de scârbit ar fi fost de scandalurile politice, ştia că este protejat de legile unui sistem democratic. Preşedintele jucător a transformat România întreagă în parcul său de distracţii, răsucind şi contorsionând într-un montagne-russe ameţitor legea fundamentală şi aruncând în tunelul groazei pe milioanele de cetăţeni din această ţară.
Şmecheria a fost înălţată la rang de politică publică, iar eludarea legii, privită ca o abilitate personală şi ca o virtute a primului om din stat. Acest guvern şi-a marcat debutul prin încălcarea Constituţiei, primul act emis de către Emil Boc fiind declarat neconstituţional - ne referim aici la cumulul pensiei cu salariul - şi a sfârşit tot prin încălcarea legii fundamentale - printr-o ordonanţă care afectează regimul Parlamentului şi totodată drepturile electorale ale cetăţenilor. Ce mai contează că schimbarea unui ministru şi a partenerilor din guvern trebuie făcută în spiritul Constituţiei, când obiectivul major de fraudare a alegerilor trebuie atins cu orice scop?
Prin criza politică pe care aţi generat-o, aţi pus sub semnul întrebării funcţionarea unor instituţii fundamentale ale statului şi, mai grav, le-aţi discreditat şi le-aţi furat autoritatea, încercând să le aserviţi lui Traian Băsescu.
Guvernul Băsescu-Boc a încălcat cu bună-ştiinţă Constituţia, abuzând de procedura angajării răspunderii şi încercând astfel să legifereze în domenii importante, chiar dacă interesele cetăţenilor nu erau armonizate şi respectate.

Aţi promis românilor creşterea pensiilor şi a salariilor, pentru cadrele didactice chiar cu 50%. Nu aţi făcut nimic, în schimb aţi avut grijă să le îngheţaţi şi chiar să le diminuaţi veniturile
Aţi promis că nu veţi umbla la taxe şi impozite. Aţi minţit din nou. Aţi introdus impozitul forfetar prin care aţi determinat închiderea a zeci de mii de firme şi drept consecinţă, românii şi-au pierdut locurile de muncă.
Aflăm prin vocea preşedintelului Băsescu că de fapt sarcina dumneavoastră şi a domniei sale nu a fost aceea de a scoate România din criză. Adevărata miză a fost lupta pentru putere pentru care aţi mobilizat energii nebănuite, aţi minţit şi aţi încurajat vrajba între oameni, aţi numit şi aţi pus la treabă clientela politică împreună cu instituţiile statului, aţi încălcat Constituţia, toate acestea pentru ca domnul Băsescu să obţină al doilea mandat.
Aflăm tot de la preşedintele Băsescu că pentru la anul le pregătiţi românilor o nouă surpriză: creşterea TVA. Consecinţa: deja cu veniturile reduse, cetăţenii vor trebui să plătească mai mult pentru asigurarea traiului de zi cu zi. Dar pentru dumneavoastră şi pentru ambiţiile politice şi electorale ale preşedintelui Băsescu, nici un cost nu e prea mare dacă este suportat de români.
 Cât despre performanţa individuală a fiecărui ministru din Cabinetul dumneavoastră, aţi avut grijă, domnule Boc, împreună cu Traian Băsescu să faceţi o evaluare doar a miniştrilor PSD pe care i-aţi forţat să plece de la guvernare. În schimb, miniştrii PDL au fost foarte eficienţi iar domnul Băsescu le-a mai oferit în custodie încă un portofoliu, aproape pentru fiecare în parte. Însă trebuie să ştiţi domnule Boc că adevărata evaluare are loc în faţa Parlamentului care v-a învestit, iar concluzia noastră şi a românilor este simplă: bilanţul activităţii miniştrilor dumneavoastră este dezastruos.
 Actul de guvernare a fost deturnat în dauna interesului legitim al cetăţenilor pentru a face loc în spaţiul public atacurilor murdare, şantajului şi luptelor interne. Lupta electorală prezidenţială şi-a câştigat un loc privilegiat în preocupările Guvernului, în detrimentul Constituţiei, a respectului public şi a bunului simţ, prin abandonarea soluţiilor la criza economică şi deterioarea nivelului de trai la cetăţenilor.

Acesta este tabloul conturat de Guvernul Băsescu-Boc în România anului 2009. Aceasta este realitatea netrunchiată, nefardată cu care i-aţi fericit, domnule Boc, pe cetăţeni într-un an de criză economică, oferindu-le, aşa cum am mai spus, în plus o criză politică şi mai ales, una morală.
Însă, în acest timp s-a mai petrecut un lucru grav pentru democraţia românească. Într-un mod fără precedent şi periculos pentru corpul naţiunii române, în total dispreţ faţă de români, puterea executivă se subsumează, mai nou, doar Palatului Cotroceni. Primul-ministru a oferit pe tavă preşedintelui României, Traian Băsescu, Guvernul pe care îl conduce reuşind să-l şteargă din paginile Constituţiei, de la capitolul Putere executivă.
 Are nevoie preşedintele Băsescu de referendum pentru scoatere din Constituţie a Parlamentului bicameral, hop-ţop-boc, o ordonanţă de urgenţă care ne obligă pe toţi să ne pronunţăm în termenul stabilit de domnia sa, prin încălcarea Constituţiei!
 Are nevoie Traian Băsescu de secţii de votare comasate pentru referendum şi alegerile prezidenţiale pentru a maximiza şi a specula voturile cetăţenilor, hop-ţop-boc, o nouă ordonanţă de urgenţă prin care românii sunt îndemnaţi să voteze în favoarea preşedintelui în funcţie, din nou cu încălcarea Constituţiei şi a drepturilor electorale!

Are nevoie preşedintele Băsescu de un guvern docil, care să-i organizeze alegerile, chiar prin fraudarea lor, pentru a-i oferi un nou mandat, hop-ţop-boc, o remaniere neconstituţională care s-a soldat cu aruncarea "cotei de guvernare PSD" din Palatul Victoria!
 Are nevoie preşedintele Băsescu de toţi prefecţii pentru a-şi asigura liniştea şi ordinea în secţiile de votare, hop-ţop-boc, Guvernul a declanşat în ultimele zile un adevărat jihad împotriva prefecţilor PSD şi a directorilor de deconcentrate!

Are nevoie Traian Băsescu doar de guvernarea PDL, pentru a-şi impune puterea politică în România, hop-ţop-boc, o are!

Astfel, Guvernul Boc a devenit o armă folosită de Traian Băsescu în lupta politică. Traian Băsescu a devenit purtătorul de cuvânt al Guvernului României, cel care intervine pe o piaţă liberă şi care dă lecţii tuturor: analiştilor economici, Bursei de Valori, instituţiilor financiare şi chiar Băncii Naţionale.


Astăzi, acest Guvern se legitimează doar în faţa preşedintelui Băsescu şi în favoarea sa, şi nu cum este normal, în faţa Parlamentului şi pentru interesele celor pe care ar trebui să-i reprezinte: milioanele de cetăţeni români. Vă prevenim, domnule Boc, şi o facem fără compasiune, că Traian Băsescu se foloseşte acum de dumneavoastră şi se va debarasa în curând, ca de un lucru inutil .


Actualul Guvern nu-şi mai cunoaşte adevăratul izvor de legitimitate democratică şi credem că a sosit momentul să restabilim, în limitele constituţionale, ordinea raporturilor dintre Legislativ şi Executiv.


Prin formula pe care v-aţi însuşit-o, de interimate fără acoperirea Constituţiei, nu aveţi legitimitatea de a conduce România, iar miniştrii dumneavoastră - de altfel, fără prea mari performanţe în domeniile lor - mai au şi pretenţia să reformeze şi alte sectoare importante în numele cetăţenilor români. Vă informăm că în actul de guvernare nu-i ca în matematică, minus cu minus nu dă plus şi un ministru de două ori mai nepriceput nu e niciodată mai bun.
 Guvernul dumneavoastră, al lui Traian Băsescu, şi nu al cetăţenilor, este incapabil să conducă într-o asemenea formulă şi să răspundă interesului public.

Doamnelor şi domnilor,

Actualul guvern al domnului Băsescu, adevăratul vis împlinit al acestuia, se dovedeşte a fi un monstru cu picioare de lut. Preşedintele Băsescu girează un guvern care nu va face nimic pentru oamenii acestei ţări, căci are un singur scop, acela de a asigura soluţia politică şi de fraudă pentru candidatura domniei sale.
Dumneavoastră, domnule Boc, aţi preluat puterea sub toate auspiciile favorabile: v-a năşit şi protejat domnul Băsescu şi v-aţi bazat pe o largă majoritate parlamentară. Din păcate, singura dumneavoastră preocupare a fost să dinamitaţi stabilitatea politică a României, să scufundaţi în sărăcie populaţia ţării şi să puneţi bazele unei fraude electorale în folosul candidatului Băsescu.
Prea mult fariseism în acest prim an de guvernare domnilor, prea multă bătaie de joc la adresa românilor. Oamenii aud doar acuze la adresa fostului Guvern şi scuze patetice ale unor miniştri care, precum nişte fecioare neprihănite, se perindă pe la televizor şi dau din colţ în colţ că nu au bani pentru proiectele propuse, întorcându-şi buzunarele în văzul lumii, semn al neputinţei şi al unei incompetenţe cronice.

Dar, domnule Boc, vă faceţi vinovat nu numai de incompetenţă. Principala acuză pe care v-o aducem este cea de disoluţie a autorităţii statului. Aţi blocat instituţii, aţi încălcat legile ţării, v-aţi bătut joc de proceduri. Aveţi o singură viziune: asigurarea, cu orice preţ, a supremaţiei lui Traian Băsescu. V-aţi transformat în argatul celui care împinge spre haos România, pe care o consideraţi moşia Preşedintelui. Cetăţenii români nu sunt iobagii dumneavoastră ! Nu ne regăsim în mentalitatea de slugă pe care o afişaţi în faţa domnului Băsescu.

Doamnelor şi domnilor,

Membri ai guvernului - atâţia şi atât cât mai sunteţi,

Această moţiune de cenzură nu este doar o formă de luptă parlamentară. Mai mult decât oricând - nu este o formalitate ! Este urmarea firească a acţiunilor dumneavoastră de devalizare economică şi morală a României. Aţi rămas doar 10 şi cu Emil, 11 ! Dacă am vorbi în termeni sportivi am putea spune că sunteţi cât o echipă de fotbal. Dar jocul dumneavoastră se poartă împotriva României. Antrenorul de la Cotroceni vă conduce în ofensiva împotriva a 22 de milioane de cetăţeni. Parafrazând un brand deja patentat putem spune că sunteţi:

"11 împotriva României !"

Şi tocmai de aceea, vă spunem astăzi că jocul nu se va termina cu o victorie: nu doar că veţi pierde, veţi ieşi huiduiţi de pe teren. V-aţi compromis total: ca oameni politici, ca profesionişti, ca moralitate. E momentul fluierului final!
E timpul doamnelor şi domnilor parlamentari să daţi un vot împotriva camarilei restrânse a domnului Băsescu. E timpul să găsim pentru dânşii nu un autobuz, ci un microbuz - căci încap acolo - cu Traian Băsescu la volan şi să îi trimitem într-un concediu prelungit. Să nu ne facem griji: şi-au asigurat singuri banii de benzină……

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates