luni, octombrie 19, 2009

Avem sondaj nou...ce facem cu el?

luni, octombrie 19, 2009
Marturisesc ca atunci cand am vazut sondajul Insomar, in care Geoana era creditat ca castigator al unui eventual tur 2 cu Basescu, am ras putin...mai mult.


Acum avem un nou sondaj, girat de CSOP, in care scorurile par un pic mai realiste, dar totusi nu pot sa nu imi exprim cateva nedumeriri:
- cum este posibil, ca la finalul unei saptamani dominata de o singura voce si un singur partid, ma refer aici la Crin Antonescu si PNL, cel care creste in sondaje sa fie omul care nu a facut altceva decat sa se ia dupa val, in speta Mircea Geoana?
- cum este posibil ca un presedinte iresponsabil, care a pierdut controlul actiunilor si gesturilor sale, care a dus tara intr-o criza politica fara porecedent, care ameninta pensionarii si bugetarii ca nu isi vor mai primi drepturile daca nu avem primul ministru dorit de el, ma refer aici la Basescu, sa nu scada nic macar cu un mic, mic procent?
Sincer, nu cred ca mai sunt multi cei care iau in serios aceste sondaje de opinie lansate pe piata. Sa ne uitam la prognozele care ne erau servite inainte de alegerile parlamentare sau euro-parlamentare si sa comparam cu rezultatele reale de la vot. Diferenta e prea mare, prea jignitoare ca sa nu nasca semne de intrebare: oare cu cat se poate cumpara un sondaj favorabil? Voi stiti?

3 comentarii:

GILLHAUSS spunea...

PNL a fost la guvernare si a furat cat a putut cine-i mai alege dracu....dar cred ca nici ala.Mi-e sila de toti lingaii,hotii si..somn usor in parlament...huuooo.

Ionut spunea...

@gillhauss banuiesc ca afirmatia ta se bazeaza pe niste argumente solide..cat despre lingaii .si hotii de care vorbesti, pai nu sunt ei exponentii votului oamenilor?

dramoleta spunea...

Nu am crezut niciodata in sondaje. Sunt facute special pt a manipula electoratul.

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates