marți, decembrie 01, 2009

Evenimentele de astazi...repetitia pentru noaptea de 6 Decembrie?

marți, decembrie 01, 2009
Cred ca ati putut vedea cu totii evenimentele de azi de la Timisoara. Se comenteaza cu spor la toate televiziunile, avem bineinteles si editii speciale. In drum spre casa am avut ocazia sa vad si manifestarea din Piata Universitatii. Imagini graitoare: batrani cu privirea pierduta care purtau afise cu "golan", cativa tineri agitati care fluturau cu disperare din steaguri si unul care urla ca disperatul din megafon.
Evenimente asemanatoare s-au petrecut si la Brasov, Cluj si Targoviste. Pana la urma nimeni nu poate sa interzica cuiva dreptul la manifestare, dreptul la exprimare a propriilor optiuni politice. Dar ceea ce s-a intamplat astazi merge catre o directie periculoasa. Poate multi au gandit-o, unii au si exprimat-o (vezi declaratia lui Cozmin Gusa). Despre ce este vorba:

- Basescu isi pregateste acelasi scenariu B ca si in cazul alegerilor din 2004. Daca victoria adversarului este la un scor mic, de genul 50.2 la 49.8 sau altfel, nu va accepta rezultatul alegerilor si va provoca astfel de manifestatii publice, usor de propagat acum prin retele de socializare publice gen facebook sau twitter.
Va impinge astfel Romania spre o situatie gen Ucraina, adancind o criza si asa greu de suportat oricum.
Multa lume spune ca nu ar fi in stare de asa ceva. Eu spun ca omul asta si camarila lui sunt atat de disperati de iminenta pierderii puterii ca nu le va pasa de ce se intampla mai departe...Doar nu ei au inventat: "Dupa mine, potopul..."

0 comentarii:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates