vineri, ianuarie 22, 2010

Cine va conduce PSD..si de ce PNL trebuie sa fie interesat de subiect

vineri, ianuarie 22, 2010
Buun..haideti sa lasam un pic flacara asta violet sa arda linistita la aragaz...ca la ce frig se anunta in perioada urmatoare, niciun Aliodor nu ne ajuta. In perioda asta la PSD a inceput vanzoleala mare de tot, se bat din nou pe fotoliul de presedinte al partidului de pe locul 2:)
Buun...deci ii avem pe: Geoana, Nastase, Mitrea care se bat pentru fotoliul de presedinte...care dintre acestia ar fi cel mai bun presedinte din punctul de vedere al PNL?:

GEOANA: fostul presedinte (ma risc cu acest pronostic) al PSD a fost cel care a apropriat cel mai mult PNL si PSD in ultimii ani. A fost pe rand sustinerea tacita a guvernului Tariceanu, suspendarea lui Basescu, apoi a venit alianta din turul 2 al prezidentialelor, acceptarea proiectului Johannis ca prim mininstru in cazul castigarii presedintiei iar de data mai recenta sustinerea lui Radu Stroe pentru alegerile din colegiul 1. Istoricul arata bine, dar la ce sustinere are Geoana acum in partid, iese din discutie.



NASTASE: - din punctul meu de vedere, PNL trebuie sa evite asocierea cu numele lui Adrian Nastase..oricat de politian versat si uns cu toate alifiile ar fi - drept dovada ca, dupa toate scandalurile de coruptie in care a fost implicat, si dupa ce multi ii cantau prohodul politic...se afla din nou aproape de varf...alaturi de protectorul sau etern, Ion Iliescu. Tocmai de aici vine problema: cu un Nastase presedinte al PSD si cu un Iliescu langa el, PNL-ul ar deveni o tinta mult mai facila pentru atacurile lui Basescu, s-a vazut si in campania pentru prezidentiale ca romanul inca mai este sensibil, sau usor de prostit pe tema comunismului si a coruptiei.

MITREA - no comment. Nu cred ca merita o atentie prea mare, sansele ca el sa castige fiind, cel putin din punctul meu de vedere slabe.

Pai si atunci ce facem? Este evident ca avem nevoie de un partener puternic in opozitie, pentru a putea sa ii facem fata lui Basescu...iar acest partener nu poate fi decat PSD...ideal ar fi un PSD al lui Diaconescu, Ponta, Severin si alti oameni tineri si de valoare care sa dea vigoare si credibilitate unui colos macinat de alde Geoana, Vanghelie, Mazare, Nastase samd..Dar sansele sa se intample asa sunt foarte mici...

13 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Din pacate... ai dreptate. :)

Ionut spunea...

@Lilick: din pacate ah?:P

Lucia Verona spunea...

Analiza e interesantă, dar eu nu sunt convinsă că ai dreptate. Încearcă să găseşti şi alte surse de informare decît ziarele. Ai putea afla cine au fost artizanii înţelegerii PSD-PNL, ai putea afla că Mitrea e mai puternic decît crezi (nu, eu nu ţin cu Mitrea!) şi că abia după congres vom afla cine va conduce PSD.
Dar da, pentru PNL este importantă colaborarea cu PSD. Şi invers.

Ionut spunea...

@Lucia Verona: in primul rand, multumesc pentru vizita si comentariu. acum, sa va raspund:)Da, Adrian nastase a fost unul din artizanii din umbra ai aliantei PSD - PNL, dar tare ma tem ca odata ajuns in fruntea PSD si cu scopul declarat de a face din partid din nou numarul 1, va cam uita de aceasta alianta.
Despre Mitrea, numai de bine...a coordonat campaniile electorale ale partidului din 2004, are inca legaturi la nivelul filialelor..dar in acelasi timp si o absenta indelungata de pe front...nu e tocmai Hagi, sa faca dintr-o revenire un mare succes:)

matusalem spunea...

Antonescu, ca si Geoana, depinde foarte mult de baronii judeteni. Sta pe un vulcan in fierbere care, deocamdata, fierbe si doar atat. Problema liberalilor nu este cine conduce PSD. Au probleme mai grave decat crezi la nivelul judetenelor, probleme pe care nu sunt sigur ca Antonescu nu le cunoaste.
Si, indiferent cine conduce PSD, simpla alaturare a PNL de acest partid va fi exploatata copios de Basescu & Co.

Ionut spunea...

@matusalem: nu stiu cat de mult mocneste acest vulcan anti-crin...posibil sa fie la filialele cu scoruri rusinoase, gen Dambovita si care si-ar fi dorit fara tagada sa fie totusi la guvernare cu basescu. Sunt sigur ca exista nemultumiri.La Congresul din toamna li se va oferi tuturor posibilitatea sa isi spuna pasul.

Adrian Stoica spunea...

Mmm... Daca ar fi dupa mine, l-as vota pe Mazare. E un tip misto, are pijamele colorate, masini decapotate, e burlac, dar are un copil ... e destul de cool pentru un partid socia-democrat modern. Deci, pe bune, e cel mai bun, fara nicio vrajeala. O dezbatere Basescu - Mazare ar face toti banii...

Ionut spunea...

@Adrian: Mazare se pare ca e din ce in ce mai atras de Brazilia...deci, cred ca l-am pierdut:)

Dan spunea...

cu toata prietenia, nu sti mare lucru despre istoria politica a ultimilor ani. Lucia Verona are dreptate, incearca sa gasesti si alte surse de informare dincolo de ziare...

Ionut spunea...

@Dan...cu tot respectul, astept argumente mai solide din partea dumneavoastra prin care sa imi luminati ignoranta.

Adrian Stoica spunea...

Sal, primesti o leapsa?
Ce zici de asta:
http://casteluldenisip.blogspot.com/2010/01/romania-dupa-traian-basescu.html ?

Ionut spunea...

@Sal Alex..mersi de leapsa, promit ca pana maine iti raspund la ea:)

Adrian Stoica spunea...

Ei, ce mai zici de Mazare? Azi a anuntat ca poate-poate, da' pana la congres mai e....

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates