duminică, ianuarie 03, 2010

Liberalii si online-ul

duminică, ianuarie 03, 2010
Am citit azi un post foarte interesant pe blogul lui Codexpolitic, vizavi de internetul politic autohton si impactul acestuia in rezultatele ultimelor alegeri.Am aflat astfel ca in momentul de fata, primele 3 partide au urmatoarea cota in online: PSD: 142 bloguri, PDL - 130 si PNL 99.


De aici vreau sa plec in analiza mea, referindu-ma bineinteles la PNL. Din punctul meu de vedere, 99 de bloguri, din care foarte multe lasate de izbeliste, nu reprezinta un lucru cu care un partid liberal se poate mandri. Intrebarea este...oare de ce liberalii nu constientizeaza .valoarea unui astfel de produs media, de comunicare, cum este blogul si nu incearca astfel sa il maximizeze la maxim?
Dintre liberali, cei mai harnici in ale comunicarii online sunt: Mihai Voicu, Alina Gorghiu si Diana Tusa, cu mentiunea ca ultimele doua sunt foarte active si pe alte tool-uri de comunicare online: twiiter sau facebook. Destul de cunoscut este si blogul fostului premier, Calin Popescu Tariceanu., cel care de cateva ori si-a folosit blogul pentru  a lansa anumite teme de dezbatere publica. Nu trebuie uitat nici primul lider liberal important care si-a facut blog, primarul Chiliman. Mai sunt si Liviu Jicman si Vosganian care scriu, plus alti cativa prin tara. Si cam atat...
Destul de putin, in conditiile in care ne raportam la portocalii si psd-isti, cei care asediaza onlineul de fiecare data cand vor sa comunice ceva. La noi, liberalii, cea mai mare portie din online e sustinuta, mobilizata de simpatizanti, nu de politicieni...ori asta nu este suficient. E nevoie ca liderii partidului sa fie implicati in aceasta bucata de comunicare imensa care este onlineul..Crin a avut o campanie de succes pe internet, facebook si twitter, nu trebuie sa o abandoneze, Ludovic Orban la fel - oamenii asteapta de la ei sa comunice cat mai mult si folosind mijloace diferite de abordare.
Astfel vom reusi sa tinem alaturi si marele castig al acestor ultime alegeri: electoratul tanar, cel care s-a mobilizat atat de bine in a-l sustine pe Crin in primul tur, dar si in momentul cand PNL-ul a decis sa mearga cu Geoana pentru turul 2.

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Execelent. In curand o sa preiau si eu de la tine pentru ca... nu se mai poate. Hahaha! :) Serios acum: liberalii sunt mult prea lenesi.

Ionut spunea...

@Lilick: in momentul asta destinul meu de blogger s-a implinit:P mersic mult. Lasa ca ii trezim noi !

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates