sâmbătă, ianuarie 02, 2010

Slugile portocalii decreteaza moartea presei romanesti !

sâmbătă, ianuarie 02, 2010
Sub euforia victorie tiranului, nu mai conteaza cum a fost obtinuta ea, slugarnicii lui Basescu reusesc chiar si la inceput de an nou sa socheze. Sa il luam de exemplu pe vajnicul si demnul de lauda denuntator al comunismului, Vladimir Tismaneanu, Iuda de seama al regimului pe care acum il condamna.
Cu ce se ocupa el in a doua zi a anului nou: pai cu necrologul presei romanesti:
"Strategia reconstructiei statului de drept, a unei Noi Republici, continuarea decomunizarii, politicile sociale moderne sugerate in Raportul Comisiei condusa de decanul Facultatii de Sociologie a Universitatii din Bucuresti, profesorul Marian Preda, recomandarile Comisiei pentru educatie condusa de Mircea Miclea si Daniel Funeriu, au fost ignorate ori aruncate in derizoriu" sau:
"Nu am nimic cu prestatorii de servicii de genul domnilor Ciutacu, Badea sau Gadea; ei nu au fost si nu vor fi niciodata jurnalisti; ei au fost intotdeauna amfitrionii (entertainers) unor idei induse de patronii lor; in majoritatea cazurilor au ajuns sa si creada in aceste idei. Nici de cealalta parte nu a existat impartialitate absoluta, dar jurnalistii care s-au pozitionat de partea lui Basescu vor putea sustine si vor fi credibili, caci de fapt sustinerea s-a datorat protestului fata de injustetea pozitiilor celeilalte parti. Personal ii voi crede pe Andreea Pora, Andrei Cornea, Cristian Patrasconiu sau I.T Morar"


"Marii perdanti ai presei au fost “monstrii sacrii” – alde Hurezeanu, care si-a “papat” capitalul de imagine in slujba unuia din cei mai josnici afaceristi ai tranzitiei, sau Cristian Tutor Popescu, care din profetul Ieremia s-a transformat intr-o muratura acra in amestecul propriu de saramura si otet. Ion Cristoiu, pe drum spre pensie si biblioteca Academiei, a facut ultimul slalom si a ajuns la “finish” intr-o conditie mult mai buna decat cea a colegilor de generatie.
Mass-media a produs in ultimii ani  si o noua categorie de figuri mediatice – clovnii. Clovnii media sunt distribuitorii ideilor prostesti si preotii logicei “martiene”. Nimic nu poate fi mai reprezentativ acestei categorii decat figurile jalnice ale lui Stan “lap-top”, Ciuvica sau fostii lideri regionali, intruchipati de Milica Constantinescu sau Victor Ciorbea. "

Toate aceste replici arata clar ca asta va fi obiectul muncii mizeriilor portocalii in perioada ce vine. Basescu se va ocupa de o "Noua Republica" pe gustul sau, in timp ce lingusitorii sai vor avea grija sa denigreze, sa murdareasca absolut orice persoana publica, indiferent de rangul ei, care se va opune regimului basesciano-udresc.
Tocmai de accea initiativa lui Lilick este cu atat mai mult binevenita. Pe 2 Aprilie 2010 noi trebuie sa ii aratam lui Basescu ca in continuare ii spunem NU si ca nu il vom lasa sa faca ce vrea in acest ultim, sper, mandat al sau.

8 comentarii:

Dan Ghemeș spunea...

bre, Ionuţ. tu ne inviţi să ne relaxăm aci pe blogu" tău ! apoi, asta-i relaxare domnule ?

Ionut spunea...

@Dan: poi ne relaxam cat putem, dar nu trebuie sa ii scapam pe astia din ochi, nu?:)

Anonim spunea...

Hai, c-o freci, micule pulifrici.

Lilick Auftakt spunea...

Acest reziduu comunist, care acum cateva saptamani petrecea cu Patapievici si IT Morar pe banii ICR in America, isi permite sa imparta el ziaristi in buni si rai, lucru pe care nu-l pot face intr-o democratie decat cititorii. Ma bucur ca observi aceste lucruri, Ionut. :)

Lilick Auftakt spunea...

A, a propos: ma mir ca il ataca pe Hurezeanu, ca era si el la petrecere. hahaha!

Ionut spunea...

@Anonim: ti-am moderat comentariul ca sa iti arat ca nu mi-e teama sa dau drumul si la astfel de idei. Dar e singura data
@Lilick: Astia nu au nici mama, nici tata, cu atat mai putin prieteni. Vor ataca pe oricine, si intre ei se vor ataca daca e nevoie.

ElZap spunea...

Sunt oameni care se simt bine doar în costumul de (un fel) de critici.

Critică tot ce le stă în cale, dar mai ales ce li se cere să critice.

Ei critică? Mai degrabă, aş zice că spurcă cam tot ce trebuie înfierat cu mânie proletară. Acum înfierează cu altfel de mânie. Tot aia e.

Deh,

"În al Criticii domeniu
Orice Eu se crede geniu,
Dacă-i secondat de proşti...
Alte semnalmente?
Niente !
Trebuie să-l recunoşti."

Ionut spunea...

@ElZap: e stilul lor...asa au fost dintotdeauna. Nu au argumente, injura sau jignesc. Aici insa sunt in casa mea si nu am sa le permit:)
Mersic pentru vizita:)

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates